onsdag 18 november 2009

Förnödenheter är A & O

Blogg 18/3 Victory Too Las Palmas

Claes
Natten orolig, kraftigt regn, rykten gick hemma i Sverige om någon form av Hurricane. Vi märke inte mycket, mer än lite dropp ner i bingen. Morgonen klar, fylld av dagg och förhoppningar. Frukost med nybakade bröd från Texaco-macken, kiwi, apelsin, yoghurt mm. Därefter började arbetet inför seglatsen. Uppskruvande av nätkorgar för frukt, inventering av tomma stuvutrymmen, Vår båt har nu mätts på längden , tvären och höjden av undertecknad, och det står klart att båten kommer att rymma all proviant vi behöver till Los Americas. Men det är inte lite, - Te x behövs minst 2,5 l dryck /person, 4 måltider x 7 personer x 20-25 dygn.
Hur mycket vitlök? Vilken olivolja? Varför har vi 400 påsar Earl Grey ombord? Hur stuvar vi torrvaror och oljefilter tillsammans? Hur många rullar toalettpapper behövs? Frågor som vi inte behöver ställa hemma.
Så blev det lunch och därefter för Anette och Claes genomgång av emergency care- Mycket välbekant men trevligt presenterat där helt riktigt magen som kroppens själ fick sin rättmätiga plats. I detta fall åskådliggjort av en lång veckad slang med en brandgul ballong i toppen- magen och en röd i änden-ändan. Constipation, tid på toaletten, dehydrering och småsår, se där vad vi har att vänta oss.
Därefter provsegling med den nya spinnakern- -para sail. En underbar röd-vit ballong steg mot skyn där vi guidade av Oscar och Eric löste alla problem. Båten sköt fart, gled som en globalkniv genom nymörad oxfilé. In i hamn, middag ombord, hotch-potch vilket är rester från en frys som snart skall fyllas av sovel.
Gert sitter och jobbar med datorn som ibland är den, ibland han men ofta den djäveln-. Den laddar ner allt utan att fråga oss, vilket som Gert säger: Ge fan i att ladda ner allt !. Vi vet inte vad datorn kommer att svara, men segling idag skiljer sig en del från Columbus överfart med kompass och död räkning.
Stämningen är god, kantigheter slipas av, roller utmejslas, vänskapen fördjupas. Nu väntar vi på vår sista besättningsmedlem, Gunnar som anländer på fredag.