söndag 22 november 2009

Avfärd

Blogg Victory Too 21/11

Claes

Morgonen gryr. Besättningen full ( av förväntan) och talig., Några snarkar. Nu är det finaldagen innan segling. Ett visst nervöst lugn infinner sig. Vad skall vi göra idag ? Har allt handlats? Har all rigg kontrollerats,?
Säkerhetsbriefing på morgonen där genomföringar, brandsläckare, livflottar mm gås igenom. Även här är vi välförsedda. Anette har dessutom inköpt en tryckkokare för att minimera risk för brännskador.

Anders och Gunnar på Captains meeting, med genomgång vad som gäller för starten imorgon Bl a skall alla utrustas med fendert längst fram över ankaret, skulle vi kollidera !!! Det är bara att gilla läget. Vi kommer att starta kl 13.00 imorgon strax efter racingklassen som startar 12.40.
Oscar inspekterar botten en sista gång med dykaggregat och Gerts nyinköpta undervattensvideo. Vi kan konstatera att endast en dykare bör bada i detta vatten. Filmen kommer att göra succé under långa vinterkvällar i Sverige. Dock är Victorys botten sträv ( inte len) som den skall vara. Vi far runt i hamnen tittar på andra båtar. Vi är fartblinda vad avser storlek. Det som hemma skulle vara gigantiska båtar är här ”middle size”.
Gert promenerar i stan fra i de besuttnas kvarter, där han blir inbjuden av en glad Senorita , men stoiskt går vidare med rakt huvud för att hitta cigarrer, och solglasögon.(Så kan det vara när man är +50 år) . Han kommer hem lycklig.
Annette och Anders har köpt överraskningar inklusive en stor Serranoskinka som har stuvats och just nu vet ingen var… Men det kommer att visa sig och kanske också lukta. Det sista stuvas, frysen, kylskåpet, kölsvinet är alla fulla liksom besättningen av förväntan. Värmen stiger, till 25 grader. Nu pratas det segling och buden ligger mellan 14-17 dagar. Väderrapporten indikerar bra starka vindar och högtryck den första veckan. Bakformar är stuvade bland Anettes kläder, frukten är vänd på och imorgon skall Eric vända på äggen(googla på Wikipedia om ni inte förstår varför).

Kvällen avslutas med middag på Pier 19 . Capprihinia, för och varmätt, gott rött vin. Ett sista glas innan Västindien. Så tackar vi varandra, önskar våra grannbåtar god vind och tur samt törnar in för sista natten i hamn.
Nu börjas det !!!

Skulle man önska följa oss under seglingen kan man göra detta på www.worldcruising.com/arc , vi har lite långsamt internet så vi har inte full koll var på sidan vi finns men det är på den sidan. Den som hittar oss skriver förslagsvis en kommentar på hur och var.