lördag 28 november 2009

EVOLUTIONEN FORTSKRIDER FORTARE ÄN TIDIGARE BEFARAT

Eric

Vi har länge och med alla trix i boken försökt att övervinna fiskarna i atlanten. Detta inte bara för nöjets skull att fånga fisk, utan även möjligheten till att servera sushi lunch eller ungstekt fisk till middag. Nu efter en längre period av forskning har vi kommit fram till slutsatsen i vår, Eric och Oscars senare framställda forskning. Det är nu statistiskt säkerställt, med en 95 % säkerhet att ALL och då menar jag ALL fisk i atlanten har tagit efter många stormar ett stormsteg i evolutionen och utvecklingen och utvecklat vingar. Sedan vi lämnat Grand Canaria har vi inte sett annat än FLYGFISKAR i olika storlekar. Vi hävdar nu att alla fiskar har köpt vingar för pengarna. Claes bidrog med ytterligare pengar till vingar med att kasta i några cent för lycka i en manöver vi utförde. För att ytterligare säkerställa vårt resultat ska vi skicka ut ett frågeformulär till resten av ARC båtarna. Resultatet från formulären kommer snare att redovisas.
Nu kommer det bli fisk!!
Tidigare kända metoder för att fånga flygfisk kommer nu att användas för vår mättnad. Utan varken lina eller krok kommer vi nu att fiska på nattetid. Med endast en lampa kommer vi lura flygfiskarna att hoppa upp på däck, där vi smidigt har placerat en stekpanna.
Nog om detta, för nu
Morgonen startade tidigt för min del där jag började med att baka bröd till frukosten. Förtäringen av brödet fick dock vänta, då vi började dagen med att hissa Parasailorn för att få lite extra fart i skutan. Väl gjort styrs skutan på kurs mot St lucia med god fart på 8-9 knop. Frukosten avnjöts med det precis lagom varma brödet, kaffe, te, juice, fruktsallad och allt vad som brukar erbjudas ute på atlanten men inte i min mera i vanliga studentfrukost. Efter en lång avnjuten frukost ser vi båten som ligger på vår styrbordssida få problem med sin spinnaker och våra spekulationer kring vad som hänt sätter igång Vi kommer ganska snart fram till att det är fallet som gått av och att konsekvenserna med detta är att spinnakern hamnar i vattnet och mycket noggrant arbete krävs för att få upp den hel. Självfallet diskuteras även vad det är för båt, allt från katamaran till ”en blå båt” tills det att ett finkänsligt öga från vår optiker Gunnar ombord att det är en oceanis 47 vilket det senare visade sig att det var.
Stora generatorn sattes igång och det blev tvätt-, watermaker-, air conditioner-, elvisp-, micro- tid ombord. Utan att generatorn utnyttjades till fullo och den laddade även batterierna ombord.
Att passera 800 NM sedan start och även byte av tidszon då vi passerade 25° W och ställde då klockan tillbaka en timma, till Oscar och Claes förtret då det var deras vakt som förlängdes med en timma för att inte vrida för mycket på våra rutiner, firades i skymningen med en cigarr på akterdäck där vi nästan alla satt och njöt av livet.