onsdag 23 september 2009

Blogg VIII
Cascais var en positiv upplevelse.

En bestående erfarenhet var när José, tidigare återförsäljare av varmvattenberedare, hjälpte oss att beställa en ny varmvattenberedare.
Han kunde ”ALLT” om längd, bredd, höjd och kopplingar.
Artnr. och allt stämde och vi bekräftade alla data OK bra! Och leverans till marinan.
José betalade med sitt kontokort för bästa villkor.
Det som kom var däremot någon helt annan beredare.
”Ja, vi hade ingen annan i lager” säger generalagenten. Att vi ringde till Magnus på
Blue-Peter i Henån kändes förlösande. Han fixar en riktig beredare.
Staffan Asp som bl.a. byggt vår båt, är en ständigt positiv källa till info och kontakter.
Tack Staffan!

Man ruttnar i hamn och förr eller senare vill man vidare.

Nästa hamn blev Vilamoura, kanonfint enligt mångas utsago, 165 M från Cascais på Algarvekusten. Någon mer Turistico marina får man leta efter.

På morgon träffar vi en fryntlig halvt portugis/afrikan, vi frågar honom var man kan köpa bröd. Han hämtar sin bil och visar oss en supermarcado. Han tar oss även till en fantastisk fisk- och frukt/grönsaksmarknad. Jag frågade om det fanns några golfbanor i närheten, detta är golfarnas meka säger han och körde oss även dit.

Nästa dag åker vi till Victoria Golfclub, Vilamoura. Där skall spelas Masters i oktober. Behållningen var en mycket annorlunda golfrunda, Vi var helt ensamma på banan.
Vi såg inte en enda golfare…. Rundan tog 2 ½ timme. Storkar, sköldpaddor och en hel del andra för oss ovanliga fåglar var med på banan.

Nu kände vi att vi vill kunde Vilamoura, så vi bestämde oss för att segla till Lagos bara 35 M. Startade ganska sent för det var ju inte så långt.
Nu visade det sig att vi fick 15-17 meter rakt i näsan så vi bestämde oss för att gå in i en hamn som heter Albufeira bara 10 M från Vilamoura. Där var det inte mycket att skriva hem om. Därför bifogar vi en bild. Handboken talar om Legoland. Döm själv. All business is local. Vi träffade en varvsägare som tipsade oss om en fantastisk fiskerestaurang. ”Turn left after the harbour up the hill and you will find a white building. Not until you are inside you see it's a restaurant. Anspråkslös bricklunchstuk. Skillnaden var dock den att du kunde välja mellan ostron bläckfisk och 10 olika fiskanrättningar som sedan lagades a la minute.

Vi stannade i Albufeira endast över natten, för att nästa dag segla vidare till Lagos.

Lagos är en mysig marina med många ARC båtar. En fin gammal stad med gamla anor. (Slavhandel)

Fantastiska stränder med otroliga grottor, som under högvatten går att åka igenom och runt.

Laddar för att segla till Porto Santo imorgon. Gå in på www.porto-santo.com

Skall bara ladda hem en Grib fil för att se att vindarna är med oss.

Soliga varma hälsningar
Annette och Anders